Sminktippek a nyárra

2017. július 12.

A nyár a kikapcsolódás és a szórakozás évszaka, legyen szó a várva várt nyaralásról, egy kis délutáni ejtőzésről, vagy éppen bulikról és fesztiválokról. A hölgyek számára pedig mindig, minden körülmények között elengedhetetlen, hogy a legjobb formájukat hozzák. Most ahhoz adunk pár tippet, mi kell a tökéletes, nyári sminkhez.

Ugyanis ebben az időszakban mindenki izzad, és persze a strandolás sem kegyelmez általában a sminknek, a víz nagyon hamar és könnyen teheti tönkre arcunk megjelenését. Éppen ezért nyáron inkább olyan pakolásokat és tonikokat használjunk arcunk tisztításához, melyek inkább szárítják a bőrt, kissé lefékezve ezzel a faggyútermelést. Természetesen, akinek száraz a bőre, annak ez nem ajánlatos, viszont a zsíros, olajos kozmetikumokat nekik is kerülni kell a nagy melegben.

A krémes állagú vagy alapú termékek alkalmazását is érdemes szüneteltetni, alapozó helyett alkalmazzunk inkább színezett hidratálót, ami nem fog elkenődni. A lehető legjobb, ha vízálló szemceruzát, tust és szempillaspirált használunk, de ezekből is csak keveset, hiszen nyáron semmi szükség arra, hogy a sminkünk túlzott legyen. Napozáshoz pedig egyáltalán nem ajánlatos, hogy arcunkon és szemeinken vastag rétegű sminket viseljünk, arra viszont mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy védve legyünk a napsugaraktól. A napszemüveg használata is ajánlott ilyenkor, az alatt pedig úgysem látszik, milyen smink lapul.

 

 

Az egyik leglényegesebb részlet – persze ez nem csak a nyári sminkre igaz -, hogy mindig gondosan és alaposan távolítsuk el sminkünket, akármennyire fáradtak vagyunk. Figyeljünk oda szemünk környékének megfelelő ápolására, hiszen ha ezt nem tesszük, akkor bizony erőteljesen indulhatnak meg a ráncosodási, és egyéb kellemetlen, idősödést mutató folyamatok.

A smink egyik legnagyobb ellensége a felsoroltak mellett, ha valakinek lógó szemhéja van. Ilyenkor bármivel is próbálkozunk, szinte lehetetlen kivitelezni a szép sminket, illetve főként annak megtartását, ugyanis elég lehet pár pislogás ahhoz, hogy az egész munkánk tönkremenjen. Ez ellen sajnos olyan praktikák nem léteznek, melyek bevetésével trükközni tudunk, de létezik megoldás, ami végleg elfeledteti velünk ezeket a kellemetlenségeket.

A felső szemhéjplasztika segítségével nem csak a sminkelési gondjaink oldódnak meg, hanem ráadásul sokkal fiatalosabb lesz majd tekintetünk, és természetesen szemeink is hálásak lesznek, hogy megszabadítjuk őket a csüngő szemhéj terhétől. Ráadásul az EstheticHungary Klinikán még mindig kedvezményesen igényelhető a beavatkozás!

 

>Szemhéjplasztika előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940