Anyajegy eltávolítás

Az anyajegyek gyerekkortól kezdve folyamatosan jelennek meg a bőrön, melyek többségben ártalmatlan bőrjelenségek. Azonban az óvatosság és a rendszeres vizsgálat nagyon fontos. Az anyajegyek szakorvos által történő ellenőrzése évente javasolt, akinek a testét az átlagnál több anyajegy fedi, féléves kontroll javasolt. Minél többet éri bőrünket UV sugárzás, annál több anyajegy jelenhet meg testünkön. Sajnos az UV sugárzás egyik káros hatása, hogy növeli a bőrdaganatok kialakulásának esélyét.

A bőrgyógyászati szűrővizsgálatoknak nagy szerepe van. Egy egyszerű, fájdalommentes vizsgálatról beszélünk. A veszélyesnek ítélt anyajegy időben történő eltávolításával a bőrrák kialakulása megelőzhető. Amennyiben szükéges, úgy klinikánkon bőrgyógyászati szakrendelésünkre is kérhet időpontot.

Természetesen az anyajegyek esztétikai okokból is eltávolíthatók, de ehhez is mindenképpen szükséges egy előzetes bőrgyógyászati szűrés.

Hogyan zajlik az anyajegyek műtéti úton történő eltávolítása?

Amennyiben akár egészségügyi, akár esztétikai ok miatt a beavatkozás elvégzése mellett dönt, szakorvosaink az eltávolítani kívánt anyajegyet helyi érzéstelenítésben sebészeti eljárással, kimetszéssel távolítják el, melyet varrattal zárnak le. A sebre steril kötés kerül, amit se víz, se szennyeződés nem érhet a következő hetekben. Nem ajánlott ebben az időszakban a fizikai megterheléssel járó munka, sporttevékenységek végzése. A kimetszést követően az eltávolított anyajegyet szövettani vizsgálatra küldjük. A beavatkozás 15-30 percet vesz igénybe. A páciens a műtétet követően rögtön hazaengedhető. Kontroll vizsgálatra a műtétet követő héten, varratszedésre pedig a beavatkozást követő két hét múlva kerül sor.

 

IDŐPONTFOGLALÁS

Telefon: +36 30 552 0940

(Hétköznaponként 10:00 - 18:00)

Email: info@esthetichungary.hu

 

Anyajegyszűrés

Anyajegyszűrés dermatoszkóppal első alkalommal vagy egy éven túli kontroll: 15 000 Ft

Anyajegyszűrés dermatoszkóppal 1 éven belül történő kontroll vizsgálat: 12 000 Ft

Anyajegy eltávolítás

Szakorvosi konzultáció: 15 000 Ft

Anyajegy eltávolítás 1 db: 55 000 Ft

Anyajegy eltávolítás 2 db: 90 000 Ft

Anyajegy eltávolítás 3 db: 130 000 Ft

Anyajegy eltávolítás 4 db: 170 000 Ft

Anyajegy eltávolítás 5 db: 200 000 Ft

Szövettani vizsgálat: 10 000 Ft/db

Az ár tartalmazza a műtét és a kontroll vizsgálat díját.

Bőrgyógyászati szakrendelés

Szakorvosi (bőrgyógyászati) vizsgálat: 15 000 Ft

Kontrollvizsgálat (3 hónapon belül): 12 000 Ft

Bőrgyógyászati beavatkozások

Szemölcsök, fibrómák, papillomák, növedékek eltávolítása kauterrel vagy volkmann kanállal alkalmanként: 1-5 db 15 000 Ft, 6-10 db 20 000 Ft, >10 db egyéni ár