Bőrgyógyászat

Bőrünk nemcsak testünk védőburka, hanem egy sokoldalú szerv, melynek különféle, változatos szerepe van. Védi testünket a mechanikai hatásoktól, a hidegtől, a melegtől, a káros sugárzásoktól, a kórokozóktól, a kiszáradástól, szabályozza a testhőmérsékletünket, ingereket továbbít, részt vesz az anyagcsere-folyamatokban és fontos érzékszerv. Egészségi állapotunk fontos jelzője bőrünk színe, tapintása és teltsége.

Bőrbetegségek diagnosztizálása

A bőrgyógyászat az egyetlen olyan terület, ahol minden “betegség” szabad szemmel látható, emiatt gyors és fájdalommentes. A helyes diagnózis felállításához a pontos anamnézis, az addig használt krémek, kenőcsök, tabletták pontos használata elengedhetetlen. A betegség kifejlődését az orvosa a kezdetektől egészen a rendelőben történő megjelenéséig megpróbálja rekonstruálni, ezért a szükséges részletekre rákérdez. Amennyiben rendelkezik bőrelváltozásával kapcsolatos korábbi dokumentációval, használt készítmények listájával, hozza magával a gördülékenyebb anamnézis felvételéhez. Mivel előfordulhat, hogy a bőrbetegségek egy belszervi betegség képeként vagy már szedett gyógyszer mellékhatásaként jelentkezik fontos ezek ismerete, kérjük vizsgáló orvosát tájékoztatni ezekről. Ezt követően a problémás bőrfelület vizsgálata következik. Amennyiben bőrgyógyásza úgy ítéli meg dermatoszkóppal is megvizsgálja a bőrt közelebbről. Ezek után tájékoztatja a diagnózisról, majd megbeszéli Önnel a további szükséges lépéseket, vizsgálatokat.

Mi a különbség az esztétikai és a hagyományos bőrgyógyászat között?

Az esztétikai és a hagyományos bőrgyógyászat közötti különbség a kezelendő dolgokban rejlik. Míg az utóbbi a már meglévő bőrbetegségek gyógyításával foglalkozik, addig az esztétikai bőrgyógyászat a páciens által problémásnak vélt “hibák”, zavaró elváltozásokra nyújt megoldást.

Mikor érdemes bőrgyógyászati szűrésre menni?

Az éves anyajegyszűrésen kívül minden egyes olyan alkalommal, amikor egy, már meglévő elváltozás színben vagy méretben gyorsan változik, vagy egy eddig ismeretlen, nem gyógyuló elváltozást fedeztünk fel vagy csak bizonytalanok vagyunk, hogy mi van a bőrünkön. Gyakran hangzik el a páciensek részéről, amikor közöljük velük egy anyajegy eltávolításának szükségességét, hogy az pedig nem fáj. A daganatok döntő többsége, hacsak nem létfontosságú szervet vagy képletet komprimál, nem fáj. Ezért is javasolt panaszmentesen is az éves szűrésen részt venni.

Mit nyújtunk mi? Milyen betegségek esetén fordulhat hozzánk?

Mivel bőrünk és a hozzá tartozó függelékek (haj, köröm) a legnagyobb szervünk, ezért az ezekből kialakulható jóindulatú elváltozások, megbetegedések, fertőzések is igen eltérők lehetnek. Az éves szűrés mellett érdemes minden újonnan bőr elváltozással bőrgyógyászhoz fordulni, ha problémájára megoldást vagy csak egy megnyugtató diagnózist szeretne. Klinikánk precíz és gyors diagnózis mellett széleskörű tájékoztatást biztosít.

 

IDŐPONTFOGLALÁS
TELEFON: +36 30 552 0940

(Hétköznaponként 10:00 - 18:00)

EMAIL: INFO@ESTHETICHUNGARY.HU

 

Általános vizsgálatok árai

Szakorvosi (bőrgyógyászati) vizsgálat: 15 000 Ft

Kontrollvizsgálat (3 hónapon belül): 12 000 Ft

Recept felírás: ingyenes

Punch biopsia szövettani vizsgálat: 20 000 Ft

Hajproblémák konzultációja: 15 000 Ft

Beavatkozások és terápiák árai

Szemölcsök, fibrómák, papillomák, növedékek eltávolítása kauterrel vagy volkmann kanállal alkalmanként: 1-5 db 15 000 Ft, 6-10 db 20 000 Ft, > 10 db egyéni ár

Alopécia kezelése Dermojet eljárással: 15-40 000 Ft

Benőtt köröm kezelése: 20-45 000 Ft

Anyajegy szűrés árak

Anyajegyszűrés dermatoszkóppal első alkalommal vagy egy éven túli kontroll: 15 000 Ft

Anyajegyszűrés dermatoszkóppal 1 éven belül történő kontroll vizsgálat: 12 000 Ft