Mellimplantátum kiválasztása: ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

2018. május 08.

Végre rászántad magad, hogy belevágsz a mellműtétbe? A nehéz döntések itt még nem értek véget, ugyanis el kell döntened, hogy milyen melleket szeretnél magadnak, és ehhez milyen implantátumot szeretnél használni. A lehetőségek tárháza szinte korlátlan, viszont érdemes alaposan megfontolni a döntést, hiszen a kiválasztott implantátummal évekig együtt fogsz élni.

Milyen mellimplantátumot szeretnénk? A válasz nem egyszerű, hiszen az implantátum anyaga mellett a mérete, formája, profilja, felülete is eltérő lehet. Mindent összevetve mintegy 1500 variációval lehet számolni, amelyek közül segítség nélkül valóban nehéz lehet kiválasztani a számunkra megfelelőt. Éppen ezért nagyon fontos szerepe van a műtétet megelőző konzultációnak, amelyen a plasztikai sebész a páciens igényei mellett a lehetőségeket is felméri, és segít abban, hogy megtaláljuk a testalkatunkhoz leginkább illeszkedő implantátumot.

A konzultáció során több szempontot is meg kell vizsgálnia az orvosnak a műtét megtervezéséhez: a páciens fizikai állapotát, életmódját, testalkatát, a mellek méretét és alakját, azt, hogy milyen a meglévő szövetállomány, vagy azt, hogy mennyire ereszkedtek meg a mellek. Ugyancsak fontos szempont lehet, hogy a páciens rendszeresen sportol-e, vagy hogy már túl van-e a szülésen, és hogy tervez-e gyereket a következő években.

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy mekkora melleket szeretnénk magunknak a jövőben. Sok esetben gondot jelent, hogy az implantátumok mérete nem kosárméretben, hanem köbcentiben van megadva, így sokan nehezen tudják elképzelni, hogy egy-egy implantátum pontosan mekkora méretnövekedést eredményezne.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a nagyobb méretű implantátumok kevésbé természetes hatásúak, főleg egy karcsúbb testalkatú nő esetében, ráadásul a nagyobb mellek életmódunkra is nagyobb hatással vannak, például sportolás során. Ugyanakkor, ha pusztán óvatosságból olyan kisebb implantátumot választunk, ami mégsem éri el a kívánt hatást, a jövőben a műtét megismétlésére lehet szükség.

A megjelenést nagyban befolyásolja a mellimplantátum profilja is, vagyis az, hogy mennyire emelkedik ki a mellkasból. Az alacsonyabb profil természetesebb megjelenésű melleket adnak, a magas profilúak viszont látványosabb, jobban kiemelkedő kebleket eredményeznek. A méret és a profil megfelelő kombinációjával optimalizálhatjuk megjelenésünket, például egy vékony testalkatú nő egy kisebb méretű, de magasabb profilú implantátummal látványos, ugyanakkor természetes megjelenésű melleket érhet el.

A döntés meghozatalában természetesen nagy segítséget jelentene, ha előre láthatnánk magunkon, hogy milyen lesz a végeredmény. Szerencsére ma már ez sem lehetetlen! A Crisalix 3D plasztikai sebészeti szimulátor elkészíti a felsőtest anatómiailag megfelelő, valós háromdimenziós modelljét, amin keresztül megnézhetjük, hogyan néznénk ki különböző méretű és formájú implantátumok használatával.

KONZULTÁCIÓS IDŐPONTÉRT, HÍVJA A 06 (30) 552 0940 TELEFONSZÁMOT